Yozgat Bozok Üniversitesi

4. GELENEKSEL PATENTLE TÜRKİYE YARIŞMASI

Üniversite öğrencileri için patent konusunda farkındalık oluşturulması, üniversite öğrencilerinin buluş faaliyetlerine özendirilmesi ve akademik çalışmalarda patent dokümanlarını kullanmalarının sağlanması amacıyla Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından düzenlenmekte olan yarışmadır. Bu yıl 4. defa düzenlenecek olan yarışmaya ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında öğrenim gören üniversite öğrencileri, 1 Mayıs 2024 -  15 Aralık 2024 tarihleri arasında TÜRKPATENT Elektronik Başvuru Sistemi –EPATS (epats.turkpatent.gov.tr/) üzerinden online olarak başvuru yapabilirler.

TÜRKPATENT'e yapılacak başvurular jüri tarafından değerlendirilerek, dereceye giren öğrencilere maddi, ödüllere ek olarak ulusal ve uluslararası buluş fuarlarına katılım ödülü verilecek.

NOT: Yarışma başvurusu kapsamında yapılacak olan patent başvurularının; başvuru, araştırma raporu ve inceleme raporu ücretleri  TÜRKPATENT tarafından karşılanacaktır.

13.05.2024 15:09