Bozok Üniversitesi

YOZGAT VE İLÇELERİNDE ARKEOLOJİK YÜZEY ARAŞTIRMASI 3. ETAP 2019 YILI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izni ile Yozgat Bozok Üniversitesi adına Yozgat İli ve İlçelerinde “Klasik, Hellenistik, Roma ve Bizans dönemlerinin” araştırıldığı Arkeolojik Yüzey araştırması, Yozgat Bozok Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hacer Sancaktar başkanlığında gerçekleştirildi.

YOZGAT VE İLÇELERİNDE  ARKEOLOJİK YÜZEY ARAŞTIRMASI 3. ETAP 2019 YILI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

    Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi olarak Nevşehir Koruma Kurulu uzmanlarından Oruç Durmuş denetiminde yürütülen 2019 çalışmaları Yozgat Bozok Üniversitesi, Hitit Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi ilgili bölümlerinden öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katılımıyla başarıyla tamamlandı. Lojistik olarak, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğü ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı ve Çekerek Kaymakamlığı tarafından lojistik ve altyapı desteği sunulan araştırmanın üçüncü yılında Çekerek, Aydıncık ve Kadışehri ilçelerinde yeni yerleşimler tespit edilerek taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarının yerinde belgelenmesi yapıldı.

     Mevcut tespitler ışığında Yozgat’ın Anadolu kültür tarihi içerisindeki yeri konusunda çok önemli sonuçlara ulaşıldı. Bu sonuçlar Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen bilimsel toplantılarda ve yayın organlarında bilim dünyasına sunulacaktır. Projenin 3 yıllık etabı sonucunda elde edilen verilerin tamamı yazım aşamasında olan ve 2019 yılı içerisinde basılması planlanan bir kitapta derlenecek.

   Proje kapsamında; kaymakamlıklar, belediye başkanlıkları ve köy muhtarlıkları ile koordinasyon içerisinde bir çalışma yürütülerek yerel yönetimlere kültürel mirasın korunmasına yönelik bilgilendirmeler yapıldı.

17.07.2019 16:08